Käyttääksesi Cozify kotiautomaatiota tarvitset internet yhteyden, WiFi reitittimen ja Cozify HUBin sekä ilmaisen Cozify applikaation. Lataa Cozify applikaatio Android tai iOS sovelluskaupasta.

Android iOS

Mitä haluat tehdä?

Säännöt

Säännöt määrittelevät mitä tapahtuu, kun jokin asia aktivoituu. Esimerkkejä ovat esimerkiksi liikkeen tunnistus tai tietyn kellonajan ohittaminen. Sääntöjen lukumäärää ei ole rajattu.

On olemassa kahdenlaisia sääntöjä:

Säännöt, jotka toimivat itsenäisesti

Teemoihin liitetyt säännöt

Säännöt-näkymä on tyhjä, kun käynnistät Cozify applikaation ensimmäisen kerran.

Jos haluat asettaa jonkin teeman päälle ja pois päältä manuaalisesti, voit määritellä säännön toimimaan itsenäisesti ilman teemaa. Nämä säännöt voidaan laittaa päälle ja pois päältä klikkaamalla säännön vieressä olevaa on/off-painiketta. Myös ajastus on mahdollista. Painikkeen väri osoittaa, onko sääntö päällä vai ei.

Kun liität säännön johonkin teemaan, sääntö menee päälle ja pois päältä kun teema aktivoidaan.

Sääntöjen lisääminen

Uusi sääntö lisätään painamalla (+)-ikonia sivun oikeasta ylälaidasta. Uusia sääntöjä voi luoda myös Laitteet-näkymästä siirtämällä yhden laitteen toisen laitteen päälle. Esimerkiksi, siirtämällä liiketunnistimen lampun päälle.

Sääntöjen muokkaaminen

Muokataksesi sääntöä, paina kynän kuvaa sivun ylälaidasta ja sen jälkeen sääntöä, jota haluat muokata. Toinen tapa siirtyä muokkaustilaan, on painaa pitkään säännön painiketta. Säännöt-näytöllä listataan kaikki säännöt. Voit suodattaa sääntöjä valitsemalla sääntölistan yläpuolella olevan alaspäin osoittavan nuolen.

Uusien sääntöjen lisääminen Laitteet-näkymän kautta

Luodaksesi säännön joka esimerkiksi sytyttää valot kun liikettä havaitaan, raahaa liiketunnistin haluamasi valon päälle. Cozify applikaatio aloittaa uuden säännön luonnin automaattisesti. Voit määritellä sääntöön liittyviä yksityiskohtia, kuten

1.
Mitkä valot laitetaan päälle tai pois päältä kun liikettä havaitaan

2.
Kuinka pitkään valot pysyvät päällä, kun huoneesta on poistuttu

3.
Antaa säännölle nimen

4.
Liittää säännön yhteen tai useampaan teemaan

5.
Kun olet määritellyt kaikki yksityiskohdat, valitse "Done" näytön oikeasta yläkulmasta.

Luodaksesi säännön, raahaa laite toisen laitteen päälle.

Teemat

Teemat ovat helppo tapa hallinnoida älylaitteita erilaisissa tilanteissa. Teemojen avulla on mahdollista yhdistää useita erilaisia laitteita ja laitteiden tiloja. Teemojen avulla laitteiden toimintaa voidaan myös ajastaa.

Teemoja on kahdenlaisia:

Kotiteemat: Olemme määritelleet kaksi teemaa (Kotona, Poissa). Näistä teemoista voi kerrallaan olla päällä vain yksi - kun Kotona-teema aktivoidaan, Poissa-teema menee pois päältä automaattisesti.

Suosikkiteemat: Suosikkiteemat jotka voit tehdä itse. Suosikkiteemoja voi olla päällä samanaikaisesti useita.

Jos haluat asettaa jonkin teeman päälle ja pois päältä manuaalisesti, voit määritellä säännön toimimaan itsenäisesti ilman teemaa. Nämä säännöt voidaan laittaa päälle ja pois päältä klikkaamalla säännön vieressä olevaa on/off-painiketta. Myös ajastus on mahdollista. Painikkeen väri osoittaa, onko sääntö päällä vai ei.

Kun liität säännön johonkin teemaan, sääntö menee päälle ja pois päältä kun teema aktivoidaan.

Kotiteemat

Cozifyn määrittelemiä kotiteemoja ovat Kotona ja Poissa

Kotona

Kotiteemaan alle voit tallettaa sääntöjä ja laitteiden tiloja, jotka haluat päälle tai pois päältä kun olet kotona. Voit ajastaa teeman esimerkiksi välille 16:00 ja 22:00.

Poissa

Poissa teeman voi ajastaa esimerkiksi välille 9:00 ja 16:00. Jos liikettä havaitaan kun kotona ei pitäisi olla ketään, voit asettaa valot syttymään päälle kirkkaina ja soittaa automaattisesti sireenin ääntä Sonos-kaiuttimista.

Suosikkiteemat

Suosikkiteemat voivat olla päällä samaan aikaan kotiteemojen tai muiden suosikkiteemojen kanssa. Voit tehdä niin monta suosikkiteemaa kuin haluat.

Esimerkkejä suosikkiteemoista: Yö, Aamu, Juhlat, Elokuva, Illallinen, jne.

Jos Yö-teema menee päälle ajastetusti esim. klo 11:00 (tai kytkimestä painamalla nukkumaan mennessä), ja pois päältä esimerkiksi kello 7:00

Yö-teema sammuttaa kodin pistorasiat ja valot, sekä kun teema on päällä, valot syttyvät liikkeestä himmennettynä. Tällä tavalla yöllinen vessakäynti tai rappusissa liikkuminen on turvallista eikä herätä muita perheenjäseniä.

Aamu

Jos Yö-teema menee pois päältä aamulla 7:00, voisi Aamu-teema mennä päälle automaattisesti esimerkiksi kello 7:00 pois päältä kello 9:00.

Aamu-teema voi sytyttää sarastusvalot 15 minuuttia ennen heräämistä ja aloittaa soittamaan haluamaasi radiokanavaa kun on aika herätä.

Juhlat!

Juhla-teema voi aloittaa soittamaan suosikkimusiikkiasi.

Elokuva

Elokuva-teema himmentää valot sopivasti.

Illallinen

Illallinen-teema vaihtaa valaistuksen sävyn ja soittaa mukavaa ja rauhallista taustamusiikkia.

Uuden teeman lisääminen

Uusi teema lisätään painamalla (+)-ikonia sivun oikeasta ylälaidasta. Laitteen tilan voi tallettaa teemaan laitteen ominaisuuksista. Laitteen ominaisuuksiin pääsee painamalla pitkään laitteen ikonista.

Teeman muokkaaminen ja ajastaminen

1.
Siirry Teeman hallinnointitilaan painamalla sivun ylälaidassa olevaa kynä-ikonia ja painamalla teeman nimeä, jota haluat muokata. Teeman muokkaus voidaan aloitta myös painamalla pitkään teeman nimeä.

2.
Valitse teeman asetuksista "Lisää ajastus"

3.
Voit lisätä ajastuksen päivien tai tietyn aikavälin perusteella

4.
Kun olet lisännyt ajastuksen, paina "Valmis"

Laitteet

Laitteet-näkymästä näet kaikki laitteet jotka ovat yhdistetty Cozifyyn. Laitteiden lisäksi näkymä listaa muita älykkäitä toimintoja kuten ajastimia ja lähitulevaisuudessa muita toimintoja kuten notifikaatioita.

On olemassa kahdenlaisia laitteita

Syöttö (trigger/detector) laite: Liiketunnistimet ja ajastimet ovat syöttölaitteita. Nämä laitteet voivat huomata jonkin tapahtuman ja laittaa sen pohjalta muita laitteita päälle tai pois päältä.

Output laitteet: Lamput, langattomat kaiuttimet, älypistorasiat, jne, jotka laitetaan päälle syöttölaitteen huomioiden pohjalta.

Laitteiden ja ryhmien hallinta

Laitteen tai ryhmän hallinointitilaan pääset valitsemalla ensin kynä-ikonin sivun ylälaidasta ja sen jälkeen valitsemalla laitteen tai ryhmän, jonka ominaisuuksia haluat hallinnoida. Toinen nopea tapa on painaa pitkään laitteen tai ryhmän ikonia.

Klikkaamalla laitetta vaihdat laitteen päälle/pois tilaa, mikäli laitteessa on päälle/pois ominaisuus.

Valojen ominaisuuksista voit muuttaa kirkkautta, väriä (jos lamppu tukee värejä) ja värilämpötilaa. Voit tallettaa arvon yhteen tai useampaan teemaan.

Langattomien kaiuttimien ominaisuuksista voi hakea ja valita kappaleen, soittolistan tai esimerkiksi radiokanavan, jonka olet lisännyt Sonos-suosikkilistalle. Valinta voidaan tallettaa yhteen tai useampaan teemaan.

Laiteryhmän luominen

Voit luoda ryhmiä samanlaisista laitteista, kuten esimerkiksi lampuista tai kaiuttimista. Ryhmä luodaan siirtämällä laitteen ikoni toisen laitteen päälle. Voit halutessasi lisätä jo tehtyyn ryhmään laitteita siirtämällä laitteen ikonin jo tehdyn ryhmän päälle. Ryhmässä olevien laitteiden määrää ei ole rajattu.

Luodaksesi ryhmän, siirrä Laitteet-näytöllä laitteen ikoni toisen samanlaisen laitteen päälle.

Uusien laitteiden lisääminen

Kun avaat Cozify applikaation ensimmäisen kerran, ainoa laite Laitteet-näkymässä on "ajastin".

Sonos ja Belkin Wemo laitteet ilmestyvät laitelistalle automaattisesti sen jälkeen, kun laite on asennettu valmistajan ohjeiden mukaisesti ja liitetty kodin langattomaan verkkoon.

Varmista, että kaikki laitteet on yhdistetty samaan verkkoon Cozify HUBin kanssa.

Zigbee laitteet

(Nyce sensorit)

Lisätäksesi Zigbee laitteita, sinun pitää parittaa laitteet Cozify HUBin kanssa. Paritus aktivoidaan seuraavalla tavalla:

1.
Mene Laitteet-näkymään

2.
Valitse (+)-ikoni Laitteet-näkymän ylälaidasta

3.
Alusta laitteiden paritus valitsemalla "Etsi Laitteita"

4.
Haku on päällä 60 sekuntia. Laita anturin paristo paikalleen, kun haku on aktiivinen.

5.
Uusi laite ilmestyy laitelistalle 10-15 sekunnin päästä kun paritus on onnistunut.

Zigbee valot

(Philips Hue, Osram Lighrify, jne)

Lisätäksesi Zigbee laitteita, sinun pitää parittaa laitteet Cozify HUBin kanssa. Paritus aktivoidaan seuraavalla tavalla:

1.
Laita valo pois päältä

2.
Mene Laitteet-näkymään

3.
Valitse (+)-ikoni sivun ylälaidasta

4.
Alusta hakuprosessi valitsemalla "Etsi Laitteita"

5.
Laita valot päälle kun haku on aktiivinen. Haku on päällä 60 sekuntia.

6.
Valot välähtävät kertaalleen kun paritus on onnistunut.

7.
Valot ilmestyvät laitelistalle kun paritus on onnistunut

Philips Hue bridge

Jos sinulla jo on Philips Hue valoja ja käytät niitä Philiphs Hue bridgen kautta, ohjaa Cozify HUB valoja bridgen kautta myös tulevaisuudessa. Bridge liitetään seuraavien ohjeiden mukaan:

1.
Mene Laitteet-näkymään

2.
Valitse (+)-ikoni Laitteet-näkymän ylälaidasta

3.
Aloita bridgen lisääminen valitsemalla (+)-ikoni sivun yläkulmasta. Ennen kuin aloitat bridgen lisäämisen, paina bridgen päälle olevaa painiketta.

4.
Kun olet painanut bridgen päällä olevaa painiketta, valitse "Lisää Nyt" Cozify applikaatiosta.

5.
Applikaatio ilmoittaa kun bridgen yhteys toimii.

6.
Valot ilmestyvät laitenäytölle automaattisesti onnistuneen liittämisen jälkeen.

Osram Lightify gateway

Jos käytät Osram valoja Osram Lightify gatewayn kautta, on lamput resetoitava ennen parittamista Cozify HUBin kanssa. Resetointi tehdään laittamalla lamppu päälle ja pois päältä viisi kertaa, viideksi sekunniksi kerrallaan.

Kun lamppu on resetoitu, voit parittaa lamput seuraamalla normaalia Zigbee-valojen paritusprosessia.

433 Mhz -laitteet

(Proove, Nexa)