Tietyt ZigBee-laitteet toimivat verkossa toistimina laajentaen verkon kantamaa.

Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi Osramin pistorasiat ja lamput.

Aina tämä ei kuitenkaan onnistu täydellisesti. Joskus käy niin, että kun laite liitetään tällaisen toisen verkkoa laajentavan laitteen kautta, sen konfigurointi voi onnistua, mutta samalla myös osittain epäonnistua.

Esimerkiksi Philipsin liiketunnistin on aika monipuolinen laite, joten Hubilla on parituksen yhteydessä sille paljon asiaa. Muunmuassa lämpötilan tai valoisuuden raportointi pitää konfiguroida laitteeseen liikkeen tunnistuksen lisäksi.

Osa näistä konfigurointisanomista voi kadota matkalla, minkä vuoksi laite myös toimii vajavaisesti.

Kun laite paritetaan suoraan Hubiin ilman minkään verkkoa laajentavan laitteen apua, tällaisilta ongelmilta vältytään.

Varsinaista korjausta tilanteeseen ei ole olemassa, mutta ongelman voi koittaa kiertää:

- Sammuta ensin Hubia lähimmät lamput kokonaan valokatkaisijasta ja irrota pistorasiat väliaikaisesti seinästä.

- Laita laite paritusta varten mahdollisimman lähelle Hubia.

- Parita nyt laite Hubiin.

- Pistä valot ja pistorasiat takaisin päälle.

- Vie laite omalle paikalleen.

Tällä tavoin pyritään parittamaan laite Hubiin niin, että se liittyy ZigBee-verkkoon suoraan Hubin kautta.